međimurska županija

Foto - Kreće obnova Sportske dvorane Osnovne škole Prelog

Objavljeno: 04.07.2024. 11:34

Zadnja izmjena: 04.07.2024. 11:34

Međimurska županija najavila je početak energetske obnove Sportske dvorane Osnovne škole Prelog, čime se pokreće investicija vrijedna 800.000 eura. Sporazum o provođenju projekta potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnateljica Osnovne škole Melita Trupković.

Projekt energetske obnove obuhvatit će niz ključnih radova, uključujući energetsku sanaciju, zamjenu fasade, krovišta i stolarije te instalaciju nove rasvjete. Dodatno, planirana je sanacija vlage u prostorijama dvorane i spojnom hodniku, što će značajno poboljšati uvjete korištenja prostora. Župan  Posavec naglasio je da će radovi energetske sanacije uskoro započeti, nakon čega slijedi zamjena stolarije i krovišta. 

- Ova dvorana, koja se koristi svakodnevno, nakon obnove će omogućiti značajne godišnje uštede energenata te će osigurati bolje uvjete za sve korisnike - rekao je župan Matija Posavec.

Ravnateljica Osnovne škole Prelog, Melita Trupković, istaknula je kako je ova obnova ključna za unapređenje kvalitete obrazovanja i sportskih aktivnosti učenika. Projekt energetske obnove Sportske dvorane Osnovne škole provodit će Međimurska energetska agencija, čiji je direktor Alen Višnjić rekao da nakon potpisivanja ovog Sporazuma i na temelju projektne dokumentacije slijedi raspisivanje javnog natječaja za izvođače radova, a planirani rok završetka je do kraja ove godine.

Komentari