grad lepoglava

Foto - Kreće sanacija još tri klizišta na području Grada Lepoglave

Objavljeno: 21.10.2022. 17:30

Zadnja izmjena: 21.10.2022. 17:30

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je 20. listopada ugovore o sanaciji triju klizišta na području Grada Lepoglave.

Riječ je o klizištima na području Gaveznice - Kamenog vrha, Muričevca i Lepoglavske Vesi (Pošnjaki) koja su nastala uslijed potresa i kasnijih vremenskih utjecaja. Trošak sanacije navedenih klizišta iznosi 1,7 milijuna kuna. Grad je osigurao bespovratnu potporu u 100% iznosu troška sanacije od Fonda solidarnosti Europske unije. Uz navedena tri klizišta, koja je gradonačelnik nakon potpisivanja ugovora obišao s predstavnicima izvođača radova i nadzora, u planu je i sanacija klizišta u Očuri, također nastalog uslijed potresa i djelovanja vremenskih utjecaja

- Sanacija klizišta s kojom krećemo u ovom je trenutku jedan od najvećih projekata na području Grada Lepoglave. Cilj nam je zaustaviti njihovo daljnje širenje, sanirati ih i tako zaštiti gradsku infrastrukturu kao i imovinu naših građana. Vjerujem da ćemo uz kvalitetnog izvođača i nadzor sanirati klizišta u planiranom roku, a to znači do sredine ožujka iduće godine - rekao Škvarić zahvalivši Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja na čijem je natječaju, prijavom projekta, Grad Lepoglavu ostvario potporu za financiranje sanacija navedenih klizišta koju će provesti tvrtka TTG.

Komentari