nova akcija

Foto - Krenula velika akcija 'proljetnog pospremanja grada'

Objavljeno: 22.03.2022. 14:23

Zadnja izmjena: 22.03.2022. 14:42

Predstavnici Grada Varaždina i gradskih tvrtki zajedno s novinarima obišli su radove na Kapucinskom trgu i šetalištu oko Starog grada gdje je danas započela akcija 'velikog proljetnog pospremanja'.

Kako poručuju iz Grada Varaždina, ova će se akcija odsad provoditi svake godine, a građanima i svim njegovim posjetiteljima želi se omogućiti uživanje u svim javnim, zelenim površinama te građane potaknuti da zajednički brinu o čistoći i ljepoti grada u kojem žive.

- Uz naše lokalne gradske tvrtke Varkom, Čistoću i Parkove koji sudjeluju u velikom pospremanju grada, volio bih da se uključe i naši građani, kako bi naš Varaždin bio ono kako je govorio Miljenko Stančić „mjera i obrazac“, i to mjera i obrazac uređenosti, ne samo za Hrvatsku nego i izvan granica. Popravit ćemo i počistiti grad, ali dati i neke nove sadržaje, za što je u rebalansu proračuna predviđeno više od milijun kuna - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Kako je najavljeno, u sklopu radne akcije se između ostalog čiste zelene površine po gradu, osposobit će se klupice na Kapucinskom trgu, organizira se zajednička radna akcija čišćenja Dravske šume te će se postaviti dodatna pojila za male životinje.

-  Vidjeli smo kakva je situacija s klupicama na Kapucinskom trgu koje ćemo obnoviti. Ovdje na Starom gradu traju radovi na zelenim površinama. Uskoro kreće obnova Ulice Vatroslava Lisinskog, ove godine u planu je obnova Habdelićevog trga koji čeka već sedam godina, krećemo s asfaltiranjem novih ulica, popravcima, i sve naše komunalne tvrtke koordinirane su i uključene u cijeli proces.– rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.  

Komentari