općina gornji kneginec

Krenule pripreme za Veseli Kneginec, posjetitelje očekuje bogat program

Objavljeno: 02.11.2023. 12:58

Zadnja izmjena: 02.11.2023. 12:58

Foto: Goran Kaniški

U subotu u dvorani osnovne škole u Gornjem Knegincu održat će se 13. Sajam tradicijske baštine, 'Veseli Kneginec' – tradicija u vinu, zanatima i običajima. 

Program u 12 sati otvara natjecanje u kuhanju gulaša, a u 14 sati kreće otvorenje samja gdje će posjetitelji moći degustirati mlada vina, med i proizvode od meda, voćne sokove i rakije. Nakon pozdravne riječi općinskog načelnika Gorana Kaniškog, članovi Kuburaške udruge Maruševec pucat će iz kubura u znak otvorenja. Nakon Udruge nastupaju mališani Dječjeg vrtića Bubamara, nakon toga slijedi nastup KUD-a OsKnegingrad.

U 16 sati je na redu besplatna podjela gulaša i pečene ribe za sve izlagače i posjetitelje, a u 17 sati je predviđena glavna svečanost krštenja mošta od strane Udruge vinogradara i voćara Varaždin Breg. U sklopu sajma će također nastupiti Tamburaški sastav Maheri, a tijekom dana će biti organizirani i napuhanci za najmlađe. Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški najavio je početak priprema.

- Postavljen je šator Varaždinske županije u kojem će se održati natjecanje u pripremi gulaša, 20 ekipa kuhara u niskom startu, ribiči danas čiste i mariniraju ribu koja će nakon pripreme u subotu, kao i 20 kotlića gulaša, biti besplatno podijeljena okupljenima - rekao je. 

Komentari