Europski tjedan mobilnosti

Foto - "Kritična masa varaždinskih biciklista" prošla gradom

Objavljeno: 18.09.2022. 20:27

Zadnja izmjena: 18.09.2022. 20:33

"Kritična masa varaždinskih biciklista" naziv je manifestacije u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koja je danas, u nedjelju 18. rujna 2022. godine okupila pedesetak biciklista svih generacija u vožnji varaždinskim ulicama.

S građanima je biciklirao i Miroslav Marković zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina. Krenuvši sa Kapucinskog trga, Cesarčevom, Kolodvorskom i ulicom Julija Merlića do Kukuljevićeve ulice, zatim Nazorovom ulicom, pa Hallerovom alejom do Ulice Ratimira Hercega i skretanjem u Ulicu braće Radić prošli su krug u dužini oko 5 kilometara.

Svojom vožnjom upozorili su na potrebu daljnjeg uređenja i jačanja biciklističke infrastrukture poput označavanja i uređenja biciklističkih staza, sigurnijih raskršća, oznaka i ispravljanja nedostataka na prometnicama. Poboljšanjem biciklističke infrastrukture želi se motivirati građane da što više koriste bicikl kao sigurno, učinkovito i jeftino ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo, poruka je svih sudionika.

Prije same vožnje ulicama grada, na Kapucinskom trgu održane su utrke za najmlađe bicikliste, a na Trgu slobode postavljen je još jedan stalak za bicikle – klamerica. Kritičnu masu varaždinskih biciklista organizirali su Udruga varaždinski biciklisti u suradnji s Gradom Varaždinom kao dio programa Europskog tjedna mobilnosti koji će potrajati do 22. rujna kada se za promet zatvara Hallerova aleja od rotora do Ulice Stanka Vraza.

Komentari