OPĆINA MARUŠEVEC

Foto - KUD Klaruš iz Maruševca nastupio i u Vukovaru

Objavljeno: 28.09.2021. 19:40

Zadnja izmjena: 28.09.2021. 19:44

Prošlog su vikenda održani 13. folklorni susreti "Dunav svome gradu" - manifestacija koja je okupila folklorna društva iz raznih dijelova Hrvatske, a organizira je tradicionalno HKGD "Dunav" iz Vukovara.

Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovali su članice i članovi KUD-a Klaruš iz Maruševca, uz KUD "Filipovčice" Komletinci, Folklorni ansambl Bilje, VS Rusalke iz Kutine i domaćine HKGD „Dunav“ iz Vukovara.

Ovogodišnja manifestacija "Dunav svome gradu" uklopila se u program 14. Vukovarskog etno sajma koji je organizirala Turistička zajednica Grada Vukovara, budući da folklorne susrete nije bilo moguće organizirati krajem lipnja kao i svake godine, iz poznatih epidemioloških razloga.

KUD Klaruš iz Maruševca na početku manifestacije predstavio se pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja, a pred kraj - i međimurskim pjesmama i plesovima. Vukovarskim ulicama orila se pjesma "Maruševec, najdraži kraj", na ponos načelnika Općine Maruševec Marija Klapše koji je iz publike pratio i ovu folklornu manifestaciju.

Bila je to prilika da se obnove prijateljstva i razmijene iskustva s članovima HKGD "Dunav" iz Vukovara s kojima KUD Klaruš već dugi niz godina gaji prijateljske odnose, a rezultat su gostovanja u Vukovaru i Maruševcu.

Komentari