promocija naših običaja i plesova

FOTO: KUD Salinovec nastupio na 53. Vinkovačkim jesenima

Objavljeno: 18.09.2018. 14:47

Zadnja izmjena: 18.09.2018. 14:51

Kulturno umjetničko društvo Salinovec 15. i 16. rujna 2018. godine sudjelovalo je na najvećoj folklornoj manifestaciji u Hrvatskoj - Državnoj smotri izvornoga folklora na 53. vinkovačkim jesenima gdje je predstavljao Varaždinsku županiju.

KUD Salinovec sudjelovao je s 30 članova, a predstavili su se pjesmama i plesovima salinovečkoga kraja. Koreografiju pod nazivom „Išla je djevojka“ osmislio je voditelj folklora Tihomir Kukulić, za glazbenu pratnju zaslužan je voditelj tamburaša Jurica Žibek, a za pjevnu obradu učitelj Robert Štorga. Koreografija je ujedno na Državnoj smotri izvornoga foklora osvojila visoko drugo mjesto 2015. godine.

Domaćin KUD-u Salinovec bio je KUD „Strizivojna“ iz mjesta Strizivojna. Domaćini su KUD-ovce odveli na predstavu konjskih zaprega i jahača u Državnu ergelu Đakovo te u razgledavanje đakovačke katedrale. Ovim putem KUD Salinovec zahvaljuje Gradu Ivancu te svim ostalim sponzorima koji im nesebično pomažu kako bi cijelu Lijepu Našu upoznali s ivanečkim i salinovečkim običajima te plesom.

Komentari