primjer dobre prakse

Foto - LAG-ovci obišli park Velika graba u Sračincu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.11.2022. 10:55

Zadnja izmjena: 14.11.2022. 10:57

U organizaciji Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad (LAG Sjeverozapad) održana je radionica Ministarstva poljoprivrede u Varaždinskoj županiji.

Više od 100 predstavnika LAG-ova, ministarstava i agencija obilazilo je projekte na području varaždinske županije, gdje su im prezentirani primjeri dobre prakse u investiranju.

Jedan primjer dobre prakse u ruralnom razvoju, predstavnici 54 lokalne akcijske grupe iz Republike Hrvatske mogli su vidjeti u Općini Sračinec, gdje je uređen multifunkcionalni park Velika graba, koji je sufinanciran kroz Mjeru 7.4.1.

-Željeli smo napraviti ovakav projekt da bi mlade obitelji zadržali na području naše općine. Pet godina smo zajedno s projektantima osmišljavali projekt u Velikoj grabi. Ovaj projekt, vrijedan 8,4 milijuna kuna, prijavili smo na natječaj Ministarstva poljoprivrede, za Mjeru 7.4.1. Izgradnja parka počela je 2020. godine, a park je završen na proljeće prošle godine. U ovom, u široj okolici jedinstvenom parku, ponudili smo niz sadržaja za sve naraštaje naših mještana, od onih najmlađih do najstarijih, a posebno me veseli da je naš park postao prava atrakcija, jer nam ovdje djeca dolaze i iz susjednih županija – naglasio je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Komentari