grad lepoglava

Foto - Lepoglavski dani privukli velik broj građana, evo kako je bilo

Objavljeno: 11.07.2022. 18:51

Zadnja izmjena: 11.07.2022. 18:51

Nakon godine stanke i održavanja ograničenog pandemijskim mjerama, u Lepoglavi su 9. i 10. srpnja, ponovno u punom obimu, održani Lepoglavski dani.

Kao i prije pandemije, u gradskom parku u centru Lepoglave, za vrijeme trajanja ove zabavno-turističke manifestacije, okupili su se brojni građani željni druženja i zabave, čega, zahvaljujući raznovrsnom programu namijenjenom svim generacijama, nije nedostajalo.

Prvog dana trajanja u gradskom su se parku posjetiteljima predstavili domaći izlagači na već tradicionalnom sajmu, održana je gljivarijada te turnir u šahu. I ove je godine u okviru manifestacije održana biciklijada "Svi na bic, do zdravlja mic po mic", koja je u svom 13. izdanju okupila 87 biciklista koji su, krenuvši iz Lepoglave, nakon 33 kilometara puta. Održana je i edukativna radionica za djecu i izložba "Kao prvo – zagonetno drvo", a posjetitelji su imali prigode razgledati i izložbu militarija. Prvog dana manifestacije održano je i 6. Natjecanje u pripravi kotlovine "Pri klijeti". Centrom Lepoglave širili su se primamljivi mirisi kotlovine koju su spravljali članovi 21 ekipe od kojih je ekipa Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad

Drugog dana manifestacije posebno su uživala djeca za koju je Dječji vrtić Lepoglava organizirao zanimljive radionice. Djeca su se zabavila uz predstavu "Pažnja, pažnja – dar s neba – vanzemaljac ili beba", a oni stariji posjetitelji uz nastup glazbenog sastava Kavaliri. Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava održalo je u okviru manifestacije dane otvorenih vrata.

- Čekali smo da pandemija završi i da nam se vrate Lepoglavski dani. Željeli smo ponovno okupiti građane zbog kojih i organiziramo ovakve manifestacije. Želimo da se svi posjetitelji druže i vesele, a što su im Lepoglavski dani i ovog puta pružili - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari