dan izviđača

FOTO Lepoglavski izviđači brojnim aktivnostima obilježili svoj dan

Objavljeno: 21.05.2018. 17:30

Zadnja izmjena: 21.05.2018. 17:39

Svake godine 19. svibnja obilježava se Dan izviđača. Tom su prilikom najmlađi članovi Odreda izviđača Lepoglava uz pratnju brđanki posjetili Dječji vrtić Lepoglava gdje su s polaznicima vrtića odigrali nekoliko zanimljivih i zabavnih izviđačkih igara.

Uz to, proteklog je vikenda Odred sudjelovao i na 12. Zborovanju Saveza izviđača Hrvatske koje se održalo u Zagrebu, a koje je okupilo 800-tinjak sudionika iz cijele Hrvatske. Tematski okvir ovogodišnjeg Zborovanja bio je Zelene tehnologije – ekološki razvoj i zaštita prirode pa su tako sudionici mogli sudjelovati na različitim zanimljivim radionicama – od izrade aparata za korištenje obnovljivih izvora energije, izrade zdravog lunch paketa za izlete do recikliranja i zaštite okoliša.

Osim edukativnih radionica, organizirane su različite sportske igre, večernji zabavni program te posjeti zagrebačkim muzejima. Iz Odreda izviđača Lepoglava na Zborovanju su sudjelovala 22 člana od čega najviše pčelica i poletaraca koji se na taj način dodatno motiviraju za bavljenje izviđaštvom.

Komentari