Pedesetak umjetnika okupilo se na Likovnoj koloniji Sveti Martin koju tradicionalno svake godine u ovo vrijeme upriličuju Udruga za kulturu i književnost Humšćak i općina Breznički Hum.

Predvođeni najiskusnijima po godinama života i umjetničkog rada Vladimirom Zopfom, Nedeljkom Tintorom, Dobrom Vein i Katicom Trumbetaš, umjetnici iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske i Slovenije na 9. su međunarodnoj Likovnoj koloniji u Šćepanju uglavnom slikali akvarele i ulja na platnu pretežito pejzaže, cvjetnu tematiku i mrtvu prirodu, a akademski slikar Nedeljko Tintor kredom i ugljenom je portretirao domaćine.

Okrjepu umjetnicima pružili su članovi DVD-a Šćepanje u čijem je ambijentu priređen domjenak uz podjelu zahvalnica svim sudionicima ovogodišnje Likovne kolonije Sveti Martin, a nastala djela sada su vlasništvo općinskoga fundusa te će biti ponuđena na prodaju prilikom humanitarne aukcije slika krajem godine

- Obol tradiciji likovnog stvaralaštva ove najposjećenije likovne kolonije u Varaždinskoj županiji dali su i županijski čelnici. Tako je savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević u društvu općinskog načelnika Zorana Hegedića obišla umjetničke lokalitete u blizini crkve Svete Helene osobno se uvjerivši u šarolikost kolorita i umjetničke ideje, dok je župan Radimir Čačić bio gost načelnika i brezničkohumske općine tijekom kasnijeg poslijepodneva - istaknuto je u priopćenju za medije Varaždinske županije.

Ključne riječi: čačić, kolonija sveti martin, župan,

Komentari

07.06.2020. 09:29h Zadnja izmjena: 07.06.2020. 09:34