općina breznički hum

Foto - Likovna kolonija Sveti Martin, ovako izgleda Šćepanje iz kista pedesetero umjetnika

Objavljeno: 11.07.2022. 10:06

Zadnja izmjena: 11.07.2022. 10:06

Akvareli, tempere, uljane boje, pasteli, krede, ugljen, olovke ili glina – sve je to dominiralo subotnjim prijepodnevom podno crkve u brezničkohumskom Šćepanju.

Omiljene su likovne materijale umjetnici - uglavnom slikari i pokoji kipar - oprezno nanoseći pretvarali u umjetnička djela na još jednoj sada već tradicionalnoj ljetnoj likovnoj koloniji. Iako kasnije nego li prethodnih godina, kada su kolonije upriličene u lipnju, ovogodišnja je srpanjska 12. Likovna kolonija Sveti Martin okupila pedesetero umjetnika iz cijele Hrvatske i susjedne Slovenije. Svakako su najzaslužniji za ovaj vid kulturnoga i umjetničkog druženja i stvaralaštva lokalni umjetnici Marijan Sekovanić i Ivica Nemec, kojima su organizacijsku potporu pružile Udruga za kulturu Humščak i općina Breznički Hum te DVD Šćepanje i ugostiteljstvo Francina iz Breznice.

- Novonastala djela, slike i skulpture ulaze u likovni fundus općine te će krajem godine aukcijski biti ponuđene na kupnju poslovnim partnerima, a sredstva ćemo kao i do sada usmjeriti u humanitarne svrhe - rekao je načelnik Zoran Hegedić zahvalivši sudionicima kolonije, slikarima na dolasku i sudjelovanju, a organizatorima na podršci.

Komentari