održana svečana sjednica

Foto - Ljubešćica slavi svoj dan: Na redu je sportsko-poslovni i stambeni kompleks

I ovom prigodom predstavljen je projekt „Ljubešćica kakvu želimo“, odnosno planirani razvoj Općine Ljubešćica do 2030. godine...
Objavljeno: 05.08.2021. 11:34

Zadnja izmjena: 05.08.2021. 14:09

Foto: Dino Možek, na slici: Načelnik Nenad Horvatić i Dragutin Gotić, dobitnik nagrade za životno djelo

„U proteklih godinu dana, u jednim izuzetno teškim vremenima, fokusirali smo se na očuvanje našeg socijalnog sustava, u tome smo uspjeli i to je jedna od naših najvećih vrijednosti“, rekao je Nenad Horvatić, načelnik Općine Ljubešćica, na današnjoj svečanoj sjednici.

  • Kino, fitness, banka, stambeni i poslovni prostori... Predstavljena nova vizura Ljubešćice, više ovdje.

Horvatić je ipak naglasio, kao i u određenim prigodama već ranije, kako će se u skoroj budućnosti pitanje određenih socijalnih davanja (poput onih koja se odnose na demografiju) morati rješavati na razini centralne države. Općina Ljubešćica, primjerice, s izvornim proračunom od 3,5 milijuna godišnje realizira infrastrukturne i socijalne investicije vrijedne i po 20 milijuna kuna.

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić

Kada je riječ o infrastrukturnim ulaganjima, završena su dva velika dvogodišnja projekta ukupno vrijedna dva milijuna eura. Riječ je o izgradnji vodovodne mreže, te infrastrukturnom opremanju Poduzetničke zone - koja je već upisala devet investitora. Samo ove godine četiri.

Naposlijetku, i ovom prigodom predstavljen je projekt „Ljubešćica kakvu želimo“, odnosno planirani razvoj Općine Ljubešćica do 2030. godine koji uključuje izgradnju sportsko-poslovnog i stambenog kompleksa s dvije zdravstvene ustanove: novim domom zdravlja i ambulantom dentalne medicine.

- Razvoj Poduzetničke zone donio je očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta, te konkurentnost naših gospodarstvenika. Sada krupnim koracima gazimo prema naprijed - poručio je Horvatić.

Poginuli branitelji s područja Općine Ljubešćica

Gotiću priznanje za životno djelo

Općina ove godine slavi 160 godina djelovanje svoje osnovne škole, a Dragutina Gotića, osnivača tvrtke Kircek d.o.o. – jednoga od najvećih poslodavaca na području općine, odlučila je nagraditi priznanjem za životno djelo. „Dok su se drugi bavili 'pretvorbama', ja sam krenuo u izgradnju vlastite firme. A biti poduzetnik nije lako. Svaki uspjeh plaća se slobodnim vremenom ili zdravljem. Sve ovo ipak ne bi bilo moguće bez podrške obitelji, razumijevanja i podrške lokalne vlasti, kao i šire zajednice. Vlast u ovoj općini imala je širinu, viziju, snagu i hrabrost stvoriti jednu modernu općinu kakvu danas imamo“, riječi su kojima nazočnima obratio Gotić i zahvalio na priznanju.

Habijan izaslanik premijera

Sjednici je, uz saborsku zastupnicu Nadicu Dreven Budinski, kao izaslanik Vlade RH nazočio i saborski zastupnik Damir Habijan, a ispred Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenica župana. Ispred načelnika i gradonačelnika govorio je Goran Kaniški, načelnik Općine Gornji Kneginec.