najveći u italiji

Foto - Ljubitelji starodobnih vozila posjetili sajam u Bologni

Objavljeno: 31.10.2023. 12:19

Zadnja izmjena: 31.10.2023. 12:19

Hrvatski oldtimer savez organizirao je posjet u Bolognu na AUTO MOTO d¨EPOCA, najvećem sajmu oldtimer vozila u Italiji.

U četiri dana, posjetilo ga je više od dvjesto tisuća ljudi. No, za razliku od sajma u Mannheimu, ovdje je u ponudi bilo daleko manje dijelova - sajam je preplavilo na tisuće automobila i motocikala. Naravno, najviše je bilo talijanskih vozila, od njemačkih proizvođača najviše se bilo Mercedesa i Porshea. Sve je manje više organizirano po fun klubovima - Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Lancia, Maserati, Porsche, Mercedes, BMW, Renault, Citroen, Rolls-Royce, i tako dalje..., a tako je bilo i s predstavljanjem motocikala.

Trgovalo se dijelovima, ali i vozilima - Citroen DS 21 cabriolet, godište 1966 restauriran - 275 tisuća eura, Ferrari 512TR 1992 - 225 tisuća... Povijesna vozila s kraja XIX. i početkom XX. stoljeća najviše plijene pozornost, no nemaju cijenu!  

Zanimljiv obilazak je i TIME ON SHOW -the excellence of Rare Watches - izložbe skupocjenih satova koja je bila pod paskom dvadesetak do zuba naoružanih zaštitara i policajaca. Radi detaljne provjere dosta se čekalo, ali isplatilo se. Na pitanje zašto satovi - odgovor, sve se mjeri vremenom. A ovi su satovi točni! Bila je ovo prilika da na jednome mjestu vidite nešto najbolje i naravno najskuplije!

Hrvatski oldtimer savez broji 3.500 članova i zajedničke posjete sajmovima vrlo su značajne i radi razmjene iskustva. Uz to, naglašava predsjednik Saveza prof. dr.sc. Antun Presečki, na sajmovima sklapaju se i prijateljstva iz drugih dijelova Europe.

Komentari