prigodna svečanost

Foto - Lovačko društvo 'Kuna' iz Klenovnika obilježilo 30 godina svog djelovanja

Objavljeno: 03.12.2023. 10:40

Zadnja izmjena: 03.12.2023. 10:40

"Trideset godina nije malo, ali mi smo učinili jako puno", naglasio je na svečanosti obilježavanja tridesete obljetnice djelovanja Lovačkog društva "KUNA" iz Klenovnika, predsjednik Izidor Plahinek.

Lovačko društvo ima trideset članova i jedno je od najaktivnijih na području klenovničke općine. Zbog dobrog gospodarenja lovištem društvu je treći put produžena koncesija. Na četrdeset tisuća četvornih metara vlastitog zemljišta, izgradili su lovački dom, ribnjak, volijeru za fazane, gater u kojem uzgajaju jelene lopatare. Osamdeset sedmogodišnji Stanko Bunić lovac je od 1956. i najstariji je u klenovničkom kraju.

-Za lovce se kaže da samo love divljač, a vidite koliko je toga napravljeno. Posebno me veseli da imamo puno mladih. U tridesetak godina djelovanja imali smo državnog i županijskog prvaka u gađanju na glinene golube, imamo odličnu suradnju sa lokalnom zajednicom, lovačkim društvima, županijskim i lovačkim savezom što se najbolje vidi koliko je ljudi prisutnih na našoj svečanosti. Posebna zahvala i  našem županu Anđelku Stričaku. Njegova podrška nije samo poticaj nama lovcima već i cijeloj općini - naglasio je Plahinek. 

Na svečanosti obilježavanja tridesete obljetnice dodijeljena su priznanja najzaslužnijim članovima i Udrugama. Za posebne pak zasluge, lovačka odlikovanja, u ime Hrvatskog lovačkog saveza Jasminka Grđan Buhin, uručila je Josipu Kralju, Josipu Ribiću, Martinu Oreškom i Izidoru Plahineku. Priznanja svim osnivačima i dosadašnjim predsjednicima LD "Kuna" uručio je varaždinski župan Anđelko Stričak. Svečanosti su nazočili načelnik općine Klenovnik Mladen Blaško i općinski vijećnik Martin Pintarić.

Komentari