Grad Lepoglava

Foto - Lovačko društvo 'Srnjak – Ravna Gora' iz Lepoglave održalo redovnu godišnju skupštinu

Objavljeno: 14.06.2024. 09:41

Zadnja izmjena: 14.06.2024. 09:41

Lovačko društvo „Srnjak – Ravna Gora” iz Lepoglave održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu.

Predsjednik lovačkog društva Predrag Maček istaknuo je projekte koji su uspješno odrađeni zahvaljujući 91 članu Društva koja upravlja lovištem veličine 7200 hektara, a proteže se obroncima planina Ravne Gore i Ivančice te dolinom rijeke Bednje.

Kako je istaknuto na skupštini, suradnja s Gradom Lepoglavom je veoma uspješna, što potvrđuje i potpora za rad Društva u iznosu od 2000 eura, a dodatno je potpisan ugovor za provođenje Programa zaštite od životinja u vrijednosti od 2000 eura, čime je omogućeno izuzimanje više od 20 lisica iz naseljenog urbanog prostora. Osim toga, Grad Lepoglava je osigurao 84 litre repelenata koje lovci dijele građanima za zaštitu od životinja koje čine štetu usjevima. 

– Grad Lepoglava podupire razvoj lovstva na svom području, jer to je djelatnost koja obuhvaća uzgoj, zaštitu, lov i korištenje divljači s time se održava i bioraznolikost na našem području. Kako dugi niz godina tako i ove godine naše Lovačko društvo podržavamo navedenim potporama. Financiranjem Programa zaštite od životinja, kojim će se izmjestiti lisice iz urbanog prostora, i dijeljenjem repelenata pomažemo našim sugrađanima da zaštite svoje  poljoprivredne usjeve i nasade koji su česta meta divljači u potrazi za hranom – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari