svečano otvorenje

Foto - U Zelendvoru se okupili najbolji lovci i njihovi psi iz cijele Hrvatske

Lovo-kinološki kup održava se u lovištima Varaždinske županije: u Zelendvoru, Petrijancu, Varaždinu i Šaulovcu, dok će se kup za pse glasnog gona na divlju svinju održati u gateru lovišta Lobor u susjednoj Krapinsko-zagorskoj županiji... 
Objavljeno: 12.11.2022. 12:14

Zadnja izmjena: 12.11.2022. 12:45

Foto: Boris Matijašec

Hrvatski lovački savez u suradnji s Lovačkim savezom Varaždinske županije ovog vikenda organizira dvije prestižne manifestacije lovne kinologije: lovno-kinološki kup Svetog Huberta i Kup za pse glasnog gona na divlju svinju.

Danas je održano svečano otvorenje u Zelendvoru, na kojem su, između ostalih, govore održali predsjednik predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški, župan Anđelko Stričak i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, a prema najavama organizatora, manifestacije okupljaju najbolje lovce i njihove pse iz cijele Hrvatske. Lovo-kinološki kup održava se u lovištima Varaždinske županije: u Zelendvoru, Petrijancu, Varaždinu i Šaulovcu, dok će se kup za pse glasnog gona na divlju svinju održati u gateru lovišta Lobor u susjednoj Krapinsko-zagorskoj županiji. 

Cilj natjecanja je njegovati sportski duh i lovačku etiku među lovcima i kinolozima koji u lovu koriste pse ptičare, odnosno dizače divljači te ostvarenim rezultatima pridonijeti razvoju lovne kinologije. Tijekom natjecanja lovci pokazuju poznavanje lovačke vještine, poštivanje važećih zakonskih odredbi, opreznost u rukovanju oružjem, spremnost u praktičnom lovu te korištenju pasa u lovu.

Komentari