grad ludbreg

Foto - Ludbreški ‘Gumbeki’ održali predstavu na kajkavskom, evo kako je bilo

Objavljeno: 04.03.2024. 08:22

Zadnja izmjena: 04.03.2024. 08:22

Dječja glumačka družina “Gumbeki” u velikoj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ održala je predstavu ‘ Ftiči kajkaviči’.

Riječ je o predstavi koja je premijerno izvedena prošle godine u sklopu Festivala kajkavske komedije “Dani Mladena Kerstnera”, a s kojom će se ‘Gumbeki’ predstaviti i na 14. županijskoj smotri kazališnih amatera Varaždinske županije u Karlovcu Ludbreškom. U ovom izdanju predstave publika je mogla uživati i u poeziji ludbreškog stihoklepca Aleksandra Horvata koja je bila ukomponirana u sadržaj predstave.

– Grupa učenika došla je na audiciju za kajkavske glumce, te se sastaju u školskom hodniku. Pripremili su različite recitacije, a kroz predstavu publika prati kako provode vrijeme čekajući na svoj nastup – ukratko su radnju predstave opisali ‘Gumbeki’.

Podsjetimo, Dječja glumačka družina “Gumbeki” mlada je glumačka družina i po stažu i po godištu članova. Čine ju 12 djevojčica i jedan dječak i to u dobi od devet do 12 godina. S njima rade Aleksandar Horvat, Anita Pretković i Ana Katalenić. S radom su počeli u srpnju 2023. u sklopu KUD-a ‘Anka Ošpuh’ s ciljem da djecu tijekom praznika zainteresiraju za glumu, odnosno glumatanje kako to vole reći.

Komentari