uspomena na školske dane

FOTO Ludbreški nastavnik prisjetio se svog učenika koji polako postaje nogometna zvijezda

Objavljeno: 29.08.2017. 13:59

Zadnja izmjena: 29.08.2017. 13:59

Foto: Facebook

Gradić Ludbreg očito je rasadnik iznimnih sportskih talenata - osim olimpijske pobjednice Sare Kolak i nogometaš Petar Brlek, o čijem smo prelasku u Genou nedavno pisali, stječe status međunarodne sportske zvijezde. 

>> Petar Brlek iz Sigeca Ludbreškog prešao u Serie A - evo što je o transferu rekao za naš portal

I on i Sara imali su istog profesora tjelesnog - penzioniranog ali ne i umirovljenog Tomicu Letinu. Profesor Letina Petru je bio i razrednik, pa je nedavno na svom fejsu radosno komentirao vijesti o prelasku svog negdašnjeg učenika u Serie A.

- Petar je bio doista odličan mladić s kvalitetnim karakternim osobinama i velikim talentom za sport. Posebno se isticao svojim atletskim sposobnostima i naravno nogometnim umijećem. Za školu je uspješno nastupao na mnogim sportskim natjecanjima. Prošao je pravu nogometnu školu i bio u svim reprezentativnim selekcijama Hrvatske. Njegov otac Vlado u tom njegovom nogometnom odrastanju u potpunosti je sudjelovao i pomagao. Živio je u uvjerenju da će Petar jednog dana biti veliki igrač i da će zaigrati u nekom poznatom Europskom klubu. San njegovog oca u potpunosti se ostvario. - napisao je u svom postu profesor Letina.

'Je li to taj Brlek?'

Letina je s nesmanjenom radošću i ponosom također i za naš portal govorio o Brleku, navodeći da se - osim u nogometu - natjecao i u rukometu i atletici. Spomenuo nam je i činjenice da je mladi Petar bio i prvak županije u skoku u dalj, a zapažene je rezultate postizao i u utrkama na 400 metara.

- Ja sam mu kao razrednik pravdao izostanke, jer je puno vremena trošio na treninge. Bio je vrlo dobar učenik, a isticao se i po tome što se nikada nije pravio važan. - prisjetio se Letina. Umirovljenog nastavnika jedino je malo zasmetalo što je ispod njegovog posta o jedinstvenom nogometnom uspjehu napisan samo jedan komentar.

- Da je barem netko napisao 'Bravo, Pero!', 'Odično, Pero!'. Jednostavno ne mogu vjerovati kakav je jal kod naših ljudi. Pero je po mojem uz bok Sari Kolak i po ovome se vidi koliko vrijedi. - komentira Letina.

Ipak, i taj komentar na fejsu dovoljan je da baci dodatno pozitivno svjetlo na Brlekov karakter, pa ga ovdje prenosimo - zajedno sa slikama koje je njegov razrednik sačuvao u svojoj vrlo bogatoj arhivi i objavio uz svoj post.

- Taj mladić, koji vrijedi 2 milijuna eura i danas svrati u seosku birtiju u Sigecu, često i biciklom, pristojan je, skroman, popije piće-dva sa svojom ekipom s kojom je odrastao.... Toliko je finim ponašanjem nezamjetan, da sam neki dan pitao nekog mladog Sigečana 'Jel to taj Brlek!?' A i pokojni tata Vlado mu bio dobra, pametna, duhovita osoba.

Komentari