grad ludbreg

Foto - Ludbreški Stožer civilne zaštite održao zajedničku vježbu, prikazano nekoliko nesreća

Objavljeno: 27.05.2024. 13:38

Zadnja izmjena: 27.05.2024. 13:42

U kompleksu Osnovne škole Ludbreg je održana pokazno-terenska vježba operativnih snaga Stožera Civilne zaštite grada Ludbrega.

Vježbom je prikazana osposobljenost i spremnost navedenih operativnih snaga sustava civilne zaštite u spašavanju osoba u specifičnim uvjetima, u ovom slučaju spašavanje iz objekta stradalog u potresu. Sama vježba sastojala se od nekoliko povezanih scenarija nesreće.

– Dogodila se nenadana eksplozija u kotlovnici osnovne škole koja je izazvala požar s tendencijom širenja. Događaj je uvjetovao nekoliko teže i lakše ozlijeđenih djelatnika te učenika škole koji su se nalazili u neposrednoj blizini. Teže je ozlijeđen domar škole na kojeg je srušen dio vanjskog zida i osoba koja se nalazila u kotlovnici. Vatrogasci su po dolasku na mjesto intervencije pristupili gašenju požara s unutarnjom navalom i evakuaciji ozlijeđenih osoba, a u pomoć su pozvane i ekipe koje su vršile vanjsku navalu te sprječavale dodatno širenje požara – objasnio je Jurica Havaić, načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Ludbrega i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg.

Komentari