odlične vijesti

Foto - Ludbreški srednjoškolski robotičari postigli zapažene rezultate, plasirali se na Europsko prvenstvo

Objavljeno: 25.03.2024. 14:38

Zadnja izmjena: 25.03.2024. 14:38

U subotu i nedjelju 23. i 24. ožujka održao se RoboCup Junior Zagreb 2024 u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu, a sudjelovali su i učenici Srednje škole Ludbreg u kategoriji CoSpace Advanced.

Ove godine je sudjelovalo 180 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola u dobi od 6 do 19 godina iz cijele Hrvatske, a nastupili su i gosti iz Slovenije, Slovačke i Mađarske. Bilo je 13 kategorija natjecanja, te ukupno 68 ekipa. 

Višetjedne pripreme učenika su se odradile u Srednjoj školi Ludbreg i Hrvatskom robotičkom savezu. RoboCup Junior Zagreb 2024 je inače bilo i izborno natjecanje za robotičku reprezentaciju Hrvatske za europsko i svjetsko prvenstvo, a na europsko prvenstvo plasirali su se i učenici 1.a razreda Srednje škole Ludbreg Patricija Radiković i Jurica Ceglec čiji je mentor bio Željko Posavec. Na europskom prvenstvu u Hannoveru (od 13. – 16. lipnja) Hrvatska će imati svoje ekipe u 12 kategorija, a na svjetskom u 7 kategorija.

- Za mene je to poticaj da radimo još više i još bolje sa našim učenicima. Učenici su postigli fantastičan rezultat i ponosan sam na njih – rekao je Željko Posavec koji inače obnaša i dužnost načelnika u Općini Petrijanec.

Komentari