položili ispit

Foto - Ludbrešku regiju od sada 'čuva' 20 novoosposobljenih vatrogasaca

Objavljeno: 26.12.2022. 09:11

Zadnja izmjena: 26.12.2022. 09:11

Svoj "božićni poklon" pri samom kraju 2022. godine vatrogastvo ludbreške regije primilo je u obliku 20 novoosposobljenih vatrogasaca.

Naime, nakon dvomjesečnog programa, 100-njak školskih sati provedenih u teorijskoj i praktičnoj obuci, završni ispit u Ludbregu položili su kandidati s područja grada Ludbrega te općina Sveti Đurđ, Martijanec, Veliki Bukovec i Ljubešćica. Stekli su time prvo odnosno temeljno zvanje "vatrogasac", a nastavak je to tradicije organizacije najmanje jednog programa osposobljavanja vatrogasaca u ludbreškoj regiji tijekom posljednjih 15 godina.

Kako su naveli, homogenost i entuzijazam među polaznicima bili su na visini unatoč razlici u dobi pojedinih kandidata od gotovo 30 godina. Dio njih zaslužio je vrlo visoke ocjene predavača organiziranih od strane Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, iskazavši spremnost za daljnje školovanje u području vatrogasne struke.

Zadovoljstvo i ponos zbog znanja i entuzijazma iskazanih od strane polaznika u obliku prigodne čestitke uputili su im koordinatori ovog programa Jurica Havaić (zapovjednik VZG/DVD-a Ludbreg), Stjepan Kovaček (zapovjednik VZO Sveti Đurđ) i Saša Lenček (zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije). Vatrogasce u narednih nekoliko mjeseci očekuju programi osposobljavanja za viša vatrogasna zvanja i specijalnosti u Varaždinu.

Komentari