jedini u županiji

FOTO: Ludbrežani dočekali i pozdravili bicikliste velike utrke 'Tour of Croatia'

Objavljeno: 18.04.2017. 18:54

Zadnja izmjena: 18.04.2017. 18:54

Foto: Viktor Hranić

Ludbreg je jedini grad u Varaždinskoj županiji kroz koji su danas prošli biciklisti čuvene utrke, 'Tour of Croatia', a koja je startala u Osijeku te će bicikliste na svojoj prvoj etapi odvesti do Koprivnice.

Ludbrežani svih generacija su strpljivo čekali bicikliste čiji je dolazak bio najavljen iza 15 sati, a koliko je ova utrka značajna dokazuje i činjenica da utrka okuplja više od 20 momčadi među kojima su i World Tour ekipe koje pripadaju najvišem rangu Svjetske biciklističke organizacije (UC1I). Izravno će je prenositi HRT, ali i brojne druge inozemne TV kuće.

Biciklistička utrka 'Tour of Croatia' jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, a ove godine biciklisti će u šest etapa proći preko 1000 kilometara kroz cijelu državu u razdoblju od 18. do 23. travnja.

Od hrvatskih trkača se natječe prošlogodišnji pobjednik utrke Matija Kvasina te Kristijan Đurasek koji ove godine slovi za jednog od favorita ove sve prestižnije utrke, a obojica biciklista nastupaju za inozemne momčadi. 

 

Komentari