grad novi marof

Foto - Mali advent u Marofu nastavljen tradicionalnim godišnjim koncertom KUD-a

Objavljeno: 04.12.2022. 17:49

Zadnja izmjena: 04.12.2022. 17:49

Već tradicionalno, Novomarofčanima i njihovim gostima predblagdansko je vrijeme obogaćeno Malim adventom u Marofu koji organiziraju Grad Novi Marof i gradska Turistička zajednica.

Bogat program manifestacije nastavljen je ove subote, paljenjem druge svijeće na adventskom vijencu kod Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" te tradicionalnim godišnjim koncertom KUD-a Marof i njihovih gostiju, ali i Božićnim sajmom. Uoči koncerta u Centru, upaljena je druga svijeća na adventskom vijencu, uz program KUD-a Marof i njihove goste te brojne građane, među kojima je bio i gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Bila je ovo još jedna prekrasna večer za koju je zaslužan KUD Marof koji nas je, kao i svaki put dosad, oduševio. Oni su čuvari naše tradicije i kulturne baštine, redovito sudjeluju na gradskim manifestacijama, a svojim nastupima diljem Lijepe naše, ali i inozemstva, na neki su način ambasadori našega grada - rekao je Jenkač.

Osim koncerta, održan je i tradicionalni Božićni sajam s bogatom ponudom kolača i drugih domaćih prehrambenih proizvoda te raznih rukotvorina. Također, mališane Grada Novog Marofa ovih dana obilazi omiljeni Sveti Nikola, noseći im prigodne darove. 

Komentari