Obilazak radova

FOTO: AKTIVNA OPĆINA Načelnik Mateković i Stričak obišli radove na području Općine Visoko

Objavljeno: 11.09.2019. 13:19

Zadnja izmjena: 11.09.2019. 13:53

Foto: Dario Jurčević

U Općini Visoko trenutno je aktivno pet gradilišta a neka od njih danas su obišli načelnik općine Dragutin Mateković zajedno sa saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom te HDZ-ovim Alenom Runcem, predsjednikom Županijske skupštine.

Trenutno najveći aktivni projekt na području općine jest obnova Društvenog doma, vrijedan 9,2 milijuna kuna. Stričak, koji je ujedno i bivši načelnik Općine Visoko, istaknuo je kako je idejno rješenje za obnovu Društvenog doma napravljeno još 2004 godine no nisu imali nikakvog izvora financiranja. - Sada, pošto je Hrvatska članica Europske unije, općina je iskoristila te europske fondove, i ovo je trenutno najveći projekt investicije na ovom području. Smatram da će nakon obnove Društvenog doma, na zadovoljstvo svih mještana općine, društveni život biti daleko kvalitetniji - rekao je Stričak.

 

Uz radove na novom Društvenom domu, obišli su radove na asfaltiranju nerazvrstanih cesta, sanaciju klizišta na županijskoj cesti te utvrdu Čanjevo gdje su se provodila arheološka istraživanja i iskapanja.

Načelnik Dragutin Mateković istaknuo je kako je 1993. godine kada je bila osnovana općina, asfaltirana bila jedino županijska cesta, te da su do sada uspjeli asfaltirati 35 kilometara nerazvrstanih i lokalnih cesta. - Imamo mnogo nerazvrstanih cesta ali svake godine pokušavamo što više napraviti - rekao je načelnik.

Ujedno je rekao kako planiraju pokrenuti i ruralni turizam, a tu je važna Utvrda Čanjevo - Utvrda je naš najveći potencijal i pokretač našeg budućeg ruralnog turizma - rekao je načelnik.

Radove na području ove male općine pohvalio je i HDZ-ov Alen Runac. - Pet otvorenih gradilišta u ovoj maloj općini je dokaz da se može raditi kada se hoće - rekao je Runac.

 

Komentari