maškare u malom bukovcu

FOTO: MALI BUKOVEC „Donald Trump” preuzeo vlast od načelnika Markovića

Objavljeno: 24.02.2020. 09:29

Zadnja izmjena: 24.02.2020. 09:29

Među mjestima koja čuvaju i njeguju fašničku tradiciju je i Mali Bukovec u kojem je u nedjelju održana tradicionalna, ove godine 16. fašnička povorka.

U velikoj su maskiranoj povorci bili mališani Dječjeg vrtića „Krijesnica” i njihovi roditelji, ali i ostali mještani, a nakon „napornog” hoda ulicama, svi su zajedno uživali u okrepi u Društvenom domu. Ipak, prije fašničke zabave, općinski načelnik Darko Marković nije imao druge, nego predati maškarama vlast i ključeve općinske zgrade.

- Općina Mali Bukovec je ove godine imala čast ključeve predati predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovoj supruzi Melaniji i nadam se da će, budući da je Amerika najbogatija na svijetu, općina u ova tri dana također to postati u Hrvatskoj. Nadam se da će nam predsjednik Trump vratiti općinsku blagajnu sa znatno većim iznosom od onog koji je u njoj bio kad smo mu je predali - našalio se načelnik.

Već tradicionalno, za iće i piće pobrinule su se vrijedne članice Udruge žena Mali Bukovec. - Kod nas se krafne ne kupuju, mi žene se stvarno potrudimo i sve slažemo same. Po tome smo poznate i time se ponosimo. Ovoga smo puta ispekle cijelo brdo pravih domaćih krafni punjenih marmeladom i Lino Ladom, a pripremile smo i kuhano vino i čaj. Naši mali i veliki mještani to su i zaslužili jer se svake godine sve maštovitije maskiraju - rekla je Blaženka Lovrek, predsjednica Udruge.

Komentari