Grad Lepoglava

Foto - Mali Lepoglavčani veselo obilježili dan svog vrtića

Objavljeno: 17.06.2024. 19:37

Zadnja izmjena: 17.06.2024. 19:39

U Lepoglavi je prigodnim programom i druženjem sredinom prošloga tjedna obilježen Dan vrtića, a to je bila i prigoda da se djelatnici vrtića i mlađi vrtićarci oproste od svojih najstarijih prijatelja i isprate ih u nastavak njihova školovanja.

Svečanosti je prisustvovao i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je istaknuo da sve investicije u kojima Grad sudjeluje, kao što su rekonstrukcija ovog vrtića, izgradnja vrtića u Višnjici i potpora privatnom vrtiću u Žarovnici, služe upravo kako bi bile roditeljima na korist, izvijestili su iz Grada Lepoglave.

– Vi jako dobro znate i cijenite koliko znači da dijete, od jasličke skupine pa do one starije dobne skupine, ima mjesto u dječjem vrtiću. Ali ne bilo kakvom vrtiću, mislim da su jako važni i standardi koje smo ovdje postigli – rekao je Škvarić pa podsjetio da vrtić u Lepoglavi nudi produženi boravak, mogućnost tretmana kod logopeda, tu je medicinska sestra, a bit će osigurani i stručni suradnici, sve kako bi roditelji bili zadovoljni uslugom za njihovu djecu. Dodao je da pritom zadovoljne moraju biti i odgojiteljice u vrtiću, pa im je Grad uskladio koeficijente i izjednačio plaće u skladu sa zakonom te one sada imaju plaće kao i nastavnici u osnovnim školama.

Komentari