lijepa donacija

FOTO: Mališani na odjelu varaždinske Pedijatrije dobili nove televizore

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.12.2019. 17:59

Zadnja izmjena: 05.12.2019. 17:59

Danas je na odjelu varaždinske Pedijatrije Opće bolnice Varaždin održana primopredaja televizora za mališane koji borave na tom odjelu, a ideja je potekla od Varaždinske građanske garde.

Naime, Varaždinska građanska garda krenula je na ovogodišnjem Špancirfestu, kroz donacije, prikupljati sredstva za kupnju neophodnog kombi vozila. U tijeku akcije predloženo je da se prikupljena sredstva prenamjene za potrebe Pedijatrijskog odjela Opće bolnice Varaždin i to u vidu kupnje tri televizora. - Kako bi im barem malo skrenuli misli od bolesti predložena je kupnja televizora na kojima bi se mogli puštati crtići, prikazati video zapisi od obitelji, puštati edukativni i motivirajući filmovi - poručuju iz Udruge.

Ukupno je prikupljeno 2.840,00 kuna, a osim uređaja odlučeno je da se  kupi i voće - mandarine, banane, jabuke, voćni sokovi koje će se dostaviti zajedno sa televizorima. Televizore i prigodne darove uručili su Ivan Čehok, Krunoslav Čolo - kao Sv. Nikola, Kristina Detelj - predsjednica Udruge, Aurelija Šemiga - članica UO i idejna začetnica akcije i poručnik Dražen Loparić - zapovjednik VGG u odori.

 

 

Komentari