sretno!

Foto - Marijan i Slavko Martan krenuli na 300 km dug pješački pohod od Ivanca do Vukovara

Objavljeno: 02.05.2024. 09:57

Zadnja izmjena: 02.05.2024. 09:58

Kako ističu iz Grada Ivanca, jutros u 6.30 sati Slavko i Marijan Martan krenuli su na 300 kilometara dug pješački pohod od Ivanca do Vukovara.

Cilj im je da ovim zahtjevnim pothvatom odaju počast svim braniteljima s područja bivše Općine Ivanec poginulima u Domovinskom ratu, to više što je i njihov rođak Josip Martan (Slavkov brat), pripadnik Specijalne policije PU varaždinske „Roda“, i sam smrtno stradao 1991. godine u Hrvatskoj Kostajnici.

Simbolično, početna točka njihova puta bila je u centru grada, kod spomen obilježja poginulim ivanečkim braniteljima, gdje im je organizaciji UDVDR-a Ivanec, koji je preuzeo logistiku njihova puta, priređen ispraćaj. Put ih vodi kroz pet županija, a očekuje se da će na cilj, a on će biti na Memorijalnom groblju u Vukovaru, stići za 10 dana. Dobre želje putnicima je, u ime Grada Ivanca, uputio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

-Želim vam dobru fizičku spremu i mentalnu snagu, da izdržite izazove koji su pred vama. Svi skupa bit ćemo s vama na putu dugom 300 km. Grad Ivanec pružit će, zatreba li, svu potrebnu dodatnu logistiku – poručio je Friščić.

Komentari