u sračincu

Foto - Marković nazočio obilježavanju 15 godina rada Udruge 'Zipka'

Objavljeno: 15.06.2022. 18:25

Zadnja izmjena: 15.06.2022. 18:25

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković u srijedu je u Domu kulture Sračinec nazočio obilježavanju 15 godina djelovanja Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije ZIPKA.

Obilježavanju su nazočili i načelnici Općine Sračinec Božidar Novoselec i Općine Petrijanec Željko Posavec te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Darko Majhen. Udruga ZIPKA, na čelu s predsjednicom Nadom Furjan, svojim se aktivnostima kontinuirano trudi promicati udomiteljstva kao najboljeg oblika skrbi.

- Ova udruga okuplja ljude koji su se odlučili na iznimno humano i plemenito djelo, ali i iznimno odgovorno, da djeca uz njih i njihovu pomoć stasaju u zrele i odgovorne članove društva. Čestitam vam na vašem radu i djelovanju i vašoj nesebičnosti. Grad Varaždin već dugi niz godina podupire vaš rad i financijski te činimo koliko možemo kako bi vam pružili podršku, a volio bih da se još više čini s nacionalne razine i da se broj djece u domovima svede na minimum - rekao je Marković.

Inače, ZIPKA Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije osnovana je 2007. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja udomiteljstva za djecu i mlade. Udruga okuplja 60-ak udomitelja za djecu i mlade u Varaždinskoj županiji te djecu i mlade, prepoznaje njihove potrebe te radi na poboljšanju kvalitete života djece i mladih iz udomiteljskih obitelji. Prepoznatljiva je po uvođenju organiziranog stanovanja uz povremenu podršku - stambene zajednice kao novog oblika socijalne usluge u lokalnoj sredini usmjerene k mladima koji izlaze iz udomiteljstva.

Komentari