zdravstvo

Foto - Marković sudjelovao na panel raspravi u sklopu 'Tjedna karijera' Sveučilišta Sjever

Objavljeno: 17.05.2022. 18:49

Zadnja izmjena: 17.05.2022. 18:49

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković danas je u sklopu Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever sudjelovao na panel raspravi "Logistika u zdravstvu te zdravlje kao dio pametnih gradova".

O tome razvija li se Varaždin u smjeru pametnog grada, na koji način se Grad brine o kvaliteti života građana i kako sve to utječe na zdravlje stanovnika, razgovarao je s ostalim sudionicima panela, ravnateljem Opće bolnice Varaždin Damirom Poljakom, gradonačelnikom Jastrebarskog Zvonimirom Novoselom i fizioterapeutkinjom u austrijskoj REHA- ZENTRUM HESS Dajanom Patafta. Sve prisutne pozdravio je Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove Sveučilišta Sjever.

Marković je rekao kako Grad nema direktnu nadležnost nad sustavom zdravstva, ali može učiniti puno u preventivi i poboljšanju kvalitete života kroz projekte koji doprinose zdravlju. Stoga, pokrenuti su projekti zdrave prehrane u vrtićima i školama, zapošljavanja psihologa u osnovnim školama, postavljanja stanica za praćenje kvalitete zraka i mjerenja buke, a sugrađanima se subvencionira popravak i kupnja bicikala, što su samo neki od projekata koji se provode.

Također, istaknuo je kontinuiranu pomoć Općoj bolnici Varaždin koju Grad Varaždin pruža osiguravanjem stanova za liječnike, a najavio je i dodatne mjere poticanja stanogradnje uz mogućnost jeftinijeg najma kojima bi se mladi zdravstveni djelatnici dodatno motivirali da nakon školovanja ostanu raditi i živjeti u Varaždinu.

Komentari