dan općine

Foto - Općina Martijanec slavi svoj dan: 'Više za novorođenčad, dogradit će se i vrtić'

Pritom je načelnik istaknuo zadovoljstvo suradnjom s Varkomom, HEP-om i Hrvatskim vodama, a od projekata je izdvojio, između ostalog, povećanje naknada za roditelje novorođene djece, ali i izgradnju i opremanje teretane, uređenje centralnog trga u Martijancu te demografske mjere...
Objavljeno: 12.11.2022. 20:03

Zadnja izmjena: 12.11.2022. 20:06

Foto: Boris Matijašec

Općina Martijanec slavi svoj dan, povodom čega je danas održana svečana sjednica, što je bila prilika da načelnik Branimir Nađ sumira projekte, za koje kaže kako su obilježili proteku godinu.

Pritom je istaknuo zadovoljstvo suradnjom s Varkomom, HEP-om i Hrvatskim vodama, a od projekata je izdvojio, između ostalog, povećanje naknada za roditelje novorođene djece, isplatu uskrsnica po prvi puta, uvećane studentske stipendije, ali i izgradnju i opremanje teretane na katu društvenog doma u Vrbanovcu, uređenje centralnog trga u Martijancu te demografske mjere.

- Već sad možemo najaviti je da kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka odobreno preko 1,2 miljuna kuna za dogradnju dječjeg vrtića Vlakić te se nadamo što ranije slijedeće godine započeti sa radovima. Kada se radi o suradnji sa okolnim općinama i gradovima tu svakako moram pohvaliti osnivanje turističke zajednice područja Centar svijeta sa općinama Sveti Đurđ, Jalžabet, Mali i Veliki Bukovec te gradom Ludbregom. Isto tako i sa Varaždinskim Toplicama je dobra suradnja jer nas veže jedan veliki projekt, a to je aglomeracija koja uključuje i Slanje - rekao je Nađ.

'Manja sredstva, puno projekata'

U ime Varaždinske županije mještanima Općine Martijanec čestitao je njihov dan Josip Križanić koji se osvrnuo na spajanje jedinica lokalne samouprave.

- Općina Martijanec i moja Općina Jalžabet prolazile su sličan put do sada, u jednom dijelu su čak i nazadovale, a sada se na tim općinama vidi koliko su važne određene jedinice lokalne samouprave i kako se i s manjim sredstvima nešto veliko može napraviti. Nikad nisam za to da se ukine manja općina koja je samodostatna jer vidimo koliko je Općina Martijanec napravila u samo godinu dana - rekao je Križanić, između ostalog.

Komentari