u kulturnom centru

FOTO: Martijanec slavi Dane Općine - evo kako je bilo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2019. 18:28

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 08:31

Foto: Mateja Rak

Martijanec ovih dana slavi Dane Općine, a tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Idealna je to prilika da se nabroje svi realizirani projekti, ali i najave novi.

Tako je u svojem govoru načelnik općine Dražen Levak istaknuo izgradnju dječjeg vrtića u Martijancu, investiciju vrijednu preko 9 milijuna kuna koju si financirali Vlada Republika Hrvatske te sama općina. Planirani dovršetak radove je rujan 2020. godine. Što se ostalih investicija tiče, između ostalog, završena je rekonstrukcija javne rasvjete i zamjena LED žaruljama, u tijeku je završetak asfaltiranja cijele prometnice Slanje- Stari Vrh a počela je i izgradnje druge faze biciklističke staze uz županijsku cestu Martijanec - Hrastovljan.

Osim toga, još jedan od većih projekata je i izgradnja parka i parkirališta kod Župne crkve Sv. Martina, a planira se i raspisivanje natječaja za projektiranje objekta za Dnevni boravak starijih osoba te projektiranje objekta Vatrogasnog centra. Također, kako je napomenuo načelnik, Općina Martijanec na drugom je mjestu u Županiji po odvajanju otpada prema podacima Ministarstva zaštite okoliša i energetike za 2018. godinu.

Okupljenima se obratio i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je u svojem govoru rekao da danas na svijetu postoje četiri sile - SAD, Rusija, Kina i Europska Unija. - Iduće godine predsjedavamo jednoj od tih sila, a neki ne vide sva postignuća Hrvatske u 28 godina nego samo šire sivilo i crnilo. Ja vas pitam bi li se danas gradio vrtić, komunalna infrastruktura da nemamo svoju samostalnost, a vi da nemate svoju općinu? - rekao je Stričak i dodao : ''Zaista imamo razloga za optimizam''.

 

 

Komentari