FOTO: Martijanec uz brojne uzvanike svečano proslavio Dan Općine i blagdan Svetog Martina

Objavljeno: 11.11.2015. 20:14

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:26

Općina Martijanec blagdan Svetog Martina, 11. studenoga, obilježava kao Dan Općine, povodom čega je u sportskoj dvorani OŠ Martijanec danas održana i svečana sjednica Općinskog viječa, dok je program obilježavanja Dana općine započeo još ovog ponedjeljka kada je održana i Međunarodna vatrogasna vježba Vrbanovec.

Program je nastavljen sportskim susretom općina Martijanec i Sveti Đurđ, a u utorak 10. studenoga u društvenom domu u Martijancu održana je i kazališna predstava „Falinga Imbre Presvetlog“ u izvedbi amaterske glumačke družine ludbreške Knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner.

Osim u zajedničkom domjenku i druženju, uzvanici koji su nazočili svečanoj sjednici, među kojima je bio i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, mogli su uživati i u popratnom programu koji su priredili učenici OŠ Martijanec te članovi KUD-ova Martijanec i Salinovec.

Načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat tom je pak prigodom istaknuo više od 30 projekata koja je Općina realizirala u proteklom godišnjem razdoblju, a vezani su uz komunalnu i društvenu infrastrukturu, komunalno opremanje, sakralne objekte te zahvate na groblju.

- Da bi omogućili našim mještanima a naročito našoj djeci što ugodniji i sigurniji život poduzimamo sve što je u našoj moći kako bi ostvarili najveći mogući napredak – rekao je Horvat u svom govoru pred nazočnima, najaviši i neke od novih projekata koje općinska uprava planira realizirati.

- U zadnje dvije i pol godine pretrpjeli smo pet poplava koje su prouzrokovale velike materijalne štete. Ove godine uložiti ćemo u sanaciju putova i kanala – rekao je Horvat, napomenuvši da je ipak riječ o znatnom ulaganju u čije će se rješavanje trebati uključiti i Hrvatske vode, Hrvatske ceste, HŽ, ŽUC i drugi.

Horvat također smatra da bi to pitanje trebalo planski riješiti kroz zimske mjesece, kako bi mogli nastaviti s radovima na konačnom rješavanju poplava na području općine.

- Neophodno je odmah poduzeti korake na rekonstrukciji ceste DC 24 koja prolazi kroz naselje Slanje te izgradnju brze podravske magistrale kako bi se odteretila državna cesta DC 2 koja prolazi kroz četiri naselja naše općine – rekao je načelnik.

- Izgradnjom brze podravske magistrale otvaramo i međunarodni koridor koji može spojiti zapad i istok Europe što bi bilo od izuzetnog značaja za razvoj sjeverne Hrvatske. Rješavanje ove problematike sigurno ćemo aktivirati sljedeće godine – zaključio je Horvat.

- Ostaje nam rješavanje najvećeg problema a to je izgradnja dječjeg vrtića te dogradnja osnovne škole radi uvođenja jednosmjenske nastave i podizanja kvalitete učenja naše djece. Vjerujem da ćemo sljedeće godine moći započeti izgradnju ovih tako željenih objekata – istaknuo je između ostaloga načelnik Horvat, naglasivši da je Općina po tom pitanju učinila sve, a sada će morati pomoći i država.

Komentari