varaždinski novinar

Foto - Martinu Lukavečkom priznanje Općine Vidovec za promociju kraja

Objavljeno: 18.06.2022. 09:41

Zadnja izmjena: 18.06.2022. 09:42

Općina Vidovec slavi svoj dan te je tom prilikom, uz ostala priznanja i nagrade, uručeno i priznanje Općine Vidovec za doprinos novinarstvu te za promociju općine Vidovec poznatom varaždinskom novinaru Martinu Lukavečkom.

Martin Lukavečki rođen je 1946. godine u Lukavcu, školovao se u Varaždinu i Zagrebu, a sada živi u Vidovcu. Novinarstvom se bavi od srednjoškolskih dana te je istraživač i kroničar života s naglaskom na socijalne teme i prošlost kajkavskoga kraja. Surađivao je s brojnim medijima, član je Matice Hrvatske i Hrvatskog novinarskoga društva, ali možda je najpoznatiji kao novinar Hrvatske radiotelevizije. Nedavno je napisao knjigu "Oteto zaboravu" u kojoj je za povijest trajno sačuvao "dušu" 60 mjesta sjeverozapadne Hrvatske.

- Svako priznanje je važno i drago. To nije samo nagrada meni, to je nagrada i svim medijskim djelatnicima koji prate ovo područje. Posebnost općine Vidovec su svakako ljudi. To je poljoprivredni kraj, bore se, od toga žive i tu treba puno raditi, ali ljudi su marljivi. Po tome je i taj kraj prepoznatljiv, kao i po svojim delicijama - rekao je tom prilikom Lukavečki.

Komentari