općina maruševec

Foto - Maruševčani odali počast Gradu heroju i njegovim braniteljima

Objavljeno: 19.11.2022. 10:47

Zadnja izmjena: 19.11.2022. 10:47

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - ogranka Maruševec i Općine Maruševec, obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje započelo je paljenjem lampiona na stepenicama podno crkve svetog Jurja u Maruševcu.

Nakon Svete mise i mimohoda do spomenika svim braniteljima, prisutni članovi braniteljskih udruga, vatrogasci te ostali građani zapalili su lampione u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i stanovnike koji su dali svoj doprinos u obrani Grada heroja. Vijenac za sve branitelje položili su i zapalili lampione predstavnici Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem, potpredsjednik Marijan Fatiga i vijećnik Dragutin Kišić.

- Ne smijemo zaboraviti žrtvu koju su za našu slobodu i suverenost podnijeli naši branitelji i stanovnici Vukovara i Škabrnje 1991. godine. Upravo zbog tih hrabrih ljudi kojima danas iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost, svatko od nas je dužan uložiti svoj maksimum u razvoj naše zajednice i društva da žrtva naših branitelja tih godina ne bi bila uzaludna - rekao je načelnik Mario Klapša. 

Komentari