svečana sjednica

Foto - Općina Maruševec slavi svoj dan: 'Do idućeg rođendana bit ćemo spremni za...'

Načelnik Klapša istaknuo je kako Općina ulazi u još jači ciklus investicija, posebice na području komunalnog uređenja, a svi ti projekti su, ističe, važan preduvjet za daljnji razvoj... 
Objavljeno: 22.04.2024. 19:09

Zadnja izmjena: 22.04.2024. 19:09

Foto: Boris Matijašec

Općina Maruševec slavi svoj dan, povodom čega je danas održana svečana sjednica koja je bila prilika da načelnik Mario Klapša sumira projekte za koje kaže kako su obilježili proteku godinu.

Sjednici su, između ostalih, prisustvovali i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšič koji su se također obratili prisutnima, a kako je tom prilikom istaknuo načelnik Klapša, Općina provodi nekoliko demografskih mjera s ciljem da zadrži ali i privuče mlado stanovništvo.

- Tu je već 50-ak obitelji kojima smo pomogli da dođu, ovdje ostanu raditi svoj život, život svojih obitelji i život naše zajednice. Osim njima, to dugujemo i našem poduzetništvu i gospodarstvu koje je u fazi rasta i donosi nam financijsku snagu za prvedbu brojnih programa i projekata koji u sebi nose crtu solidarnosti, primjerice nikad veće subvencije cijena dječjih vrtića za naše najmlađe ili ipak uskrsnice i božićnice za veći broj naših umirovljenika, osoba s invaliditetom te primateljima nacionalne naknade za starije osobe - rekao je.

'Do sljedećeg rođendana...'

Dodao je i kako Općina ulazi u još jači ciklus investicija, posebice na području komunalnog uređenja, a svi ti projekti su, ističe, važan preduvjet za daljnji razvoj. 

- Možemo vjerovati da ćemo do sljedećeg "rođendana" biti spremni za rekonstrukciju Vatrogasnog doma Donje Ladanje, izradu svjetlovodne distribucijske mreže nove generacije, centra za starije i nemoćne osobe, ali i drugih manjih projekata koji prate potrebe naše društva i gospodarstva. Novi prostorni plan uređenja općine Maruševec dati će dodatni podstrijek održivom razvoju turizma na ovom području. I dalje ćemo se istim žarom boriti za izgradnju centra za posjetitelje, tako i za sportske dvorane u područnim školama Greda-Jurketinec i Druškovec - najavio je Klapša.

Komentari