svečana sjednica u hnk

FOTO Medicinska škola slavi 60. obljetnicu, a proglašena je i najboljom školom u sektoru zdravstva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.06.2018. 20:20

Zadnja izmjena: 07.06.2018. 20:25

Danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održana svečana sjednica povodom obilježavanja 60 godina rada Medicinske škole Varaždin. Sjednici su osim ravnateljice škole Mirjane Grabar Kruljac, zaposlenika i učenika prisustvovali i Ministrica znanosti i obrazovanj Blaženka Divjak, saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić te dožupan Tomislav Paljak.

Ravnateljica Grabar Kruljac ovom je prilikom napomenula kako je iz Medicinske škole Varaždin izašlo puno uspješnih ljudi - medicinskih sestara, liječnika, farmaceuta, sveučilišnih profesora te kako to pokazuje kvalitetu škole.

- Imamo jako puno planova i ciljeva, a jedan od prvih je da budemo regionalni centar inovativnih zdravstvenih tehnologija. Pripremo dokumentacija, prijavit ćemo se na natječaj i vjerujemo da će se naša kvaliteta prepoznati - rekla je ravnateljica. 

Ministrica Divjak rekla je pak kako je ovih dana Medicinska škola Varaždin proglašena najboljom školom u području zdravstva u cijeloj Hrvatskoj.

- Radi se o preliminarnim bodovima koji se odnose na potencijale za osnivanje regionalnih centara kompetentnosti i to pokazuje veliki napor i trud koji je uložen u rad ove škole i čestitam svima koji su omogućili da ova škola na ovaj način izraste i bude prepoznata kao najbolja - rekla je ministrica Divjak. 

 

 

Komentari