ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Foto - Medicinska škola Varaždin završila projekt vrijedan 4 milijuna eura

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Miroslav Huđek, istaknuo je kako je riječ o funkcionalnoj cjelini i pedagoškom standardu koji je rijetko viđen u Hrvatskoj...
Objavljeno: 08.12.2023. 11:35

Zadnja izmjena: 08.12.2023. 11:38

Foto: Ivana Bertović/Arhiva

U Medicinskoj školi održana je završna konferencija projekta 'Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi'.

Ukupna vrijednost je oko četiri milijuna eura, a projekt je sufinancirala EU. Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Miroslav Huđek, istaknuo je kako je riječ o funkcionalnoj cjelini i pedagoškom standardu koji je rijetko viđen u Hrvatskoj.

- Nešto malo više od pet godina je bilo potrebno da se dobije ovakav prekrasni infrastrukturni objekt koji uz 2,5 tisuće rekonstruiranog postojećeg prostora ima i 2,5 tisuća novog izgrađenog prostora. Ovaj novi dio je dao sve što je potrebno, i za izvrsnost koja će se tu radit, ali i za ukupni pedagoški standard koji je potreban za medicinsku školu – rekao je.

Ravnateljica škole, Mirjana Grabar Kruljac, dodala je kako je ovo tek početak, a škola mora nastaviti rasti u budućnosti.

- Naša škola je mjesto izvrsnosti od samih početaka, imali smo skromne uvjete ali smo postizali dobre rezultate, a sada nema granica. Radi se preko 6 tisuća, ako uzmemo u obzir sve pomoćne prostore, a učenici i nastavici imaju zadovoljene sve potrebe – zaključila je.

Komentari