200-tinjak sudionika

Foto - Međimurska županija i Donji Kraljevec domaćini velikog međunarodnog susreta ekoškola

Objavljeno: 07.06.2024. 14:09

Zadnja izmjena: 07.06.2024. 14:09

Osnovna škola Donji Kraljevec bila je domaćin Međunarodnog susreta ekoškola, koji je ove godine održan na temu klimatskih promjena, te su aktivnosti susreta bile usmjerene tom području.

U Donjem Kraljevcu skup je okupio oko 200 sudionika iz cijele zemlje. U Međimurskoj županiji sljedeće odgojno-obrazovne ustanove imaju status ekoškole: Ekonomska i trgovačka škola, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, te Srednja škola Čakovec, zatim OŠ Prelog, Sveti Martin na Muri, Štrigova, Donji Kraljevec, te dječji vrtići Cvrčak Čakovec i Vesela loptica Prelog.

- Obitelj ekoškola iznimno je važna u našoj zemlji jer promovira vrijednosti o kojima nam svima ovisi budućnost. Međimurje je sredina u kojoj su ljudi s razvijenom sviješću o okolišu dobrodošli jer uistinu su rijetke regije u svijetu koje nose oznaku Green Destination, kao što je nosi naše Međimurje - rekao je župan Matija Posavec

Ravnateljica OŠ D. Kraljevec Sandra Vlahek pozvala je goste da razgledaju školski vrt u kojem se nalazi i aleja stabala donjeg i gornjeg Međimurja:  Načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat u svom obraćanju je istaknuo da je općina u punom razvoju s iznimnim postotkom doseljavanja ljudi.

Komentari