svečana sjednica

Foto - Međimursko veleučilište proslavilo 16. godina postojanja, evo što je rečeno

Objavljeno: 03.11.2023. 14:22

Zadnja izmjena: 03.11.2023. 14:22

Foto: Međimursko veleučilište

Na Međimurskom veleučilištu održana je svečana sjednica Vijeća veleučilišta kojom je obilježen Dan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, 16. obljetnica osnivanja MEV-a te 15. obljetnica od početka nastave na Veleučilištu.

Značajne obljetnice MEV-a svojim su dolaskom tako uveličali saborski zastupnici Dražen SrpakPredrag Štromar i Siniša Jenkač, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i varaždinski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek. Dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan naglasio je da je Veleučilište okrenuto projektima i poboljšanju studentskog standarda. 

- Usprkos sve lošijim demografskim trendovima, padu broja srednjoškolaca i maturanata, mi smo upisali u prve godine studija ukupno 130 studenata. Brojka je to sa kojom ne trebamo biti u potpunosti zadovoljni i koja nas treba potaknuti da zajedno radimo na budućnosti – zaključio je dekan Klopotan.

'Ovo je dobar primjer'

Župan Posavec naglasio je da je MEV doista opravdao svoju svrhu.

- Veleučilište je dobar primjer revitalizacije prostora bivše vojarne koji kao Centar znanja zapravo upotpunjuje cijelu sliku onoga što mi želimo, a to je imati na jednom mjestu visokoobrazovnu znanstvenu instituciju, znanstvene centre, poduzetnički inkubator, razvojne agencije - rekao je međimurski župan.

Svečana je sjednica bila prilika i za dodjelu zahvalnica MEV-a koje je uručio dekan Klopotan, pa su tako zahvalnice dodijeljene, između ostalih, Varaždinskoj županiji, Gradu Ludbregu te brojnim školama s područja naše županije. 

Komentari