potpisivanje ugovora

Foto - Ministarstvo regionalnog razvoja našim općinama i gradovima dodijelilo 4,5 milijuna kuna

Objavljeno: 14.04.2021. 13:52

Zadnja izmjena: 14.04.2021. 13:53

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je općinama s područja Varaždinske županije 18 ugovora vrijednih preko 4,5 milijuna kuna.

Domaćin potpisivanja ugovora bila je Općina Jalžabet kojoj je dodijeljeno 300 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta. - Nama je cilj ravnomjerni regionalni razvoj, pomažemo cijeloj Republici Hrvatskoj, pogotovo onim nerazvijenim općinama i gradovima. U proteklih pet godina je Ministarstvo iz nacionalnih sredstava iz državnog proračuna sufinanciralo preko 3000 manjih komunalnih i infrastrukturnih projekata u vrijednosti od oko 820 milijuna kuna - rekao je Velimir Žunec, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.

Potpisivanju je prisustvovao i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je rekao kako su sve investicije dobrodošle građanima. - Kada sam ja bio na čelu Općine, ovi iznosi od 300 do 400 tisuća kuna bili maksimum koliko ste mogli dobiti. Naši načelnici znaju pripremiti dobre projekte i kandidiraju se za sredstva Europske unije gdje se radi o milijunima kuna - rekao je Stričak.

Komentari