evo detalja

Foto - Ministrica turizma sa županom Stričakom i gradonačelnikom Bosiljem obišla Špancirfest

Objavljeno: 25.08.2023. 14:03

Zadnja izmjena: 25.08.2023. 14:05

Foto: Boris Matijašec

Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je posjetila Špancirfest zajedno sa županom Anđelkom Stričakom, gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i suradnicima.

Župan Stričak zahvalio je ministarstvu na 520 tisuća eura za lokalne i područne turističke zajednice, što je, kako je rekao, najviše sredstava do sada.

- Ovih smo dana imali prilike pratiti svaki dan i svaku večer ovaj festival, grad je svake večeri pun ljudi, a svako jutro grad je ponovno čist. Stoga, čestitke svima uključenima u organizaciju. Odnedavno imamo program "Županija s pričom" koja obuhvaća razne manifestacije širom županije, a koje se održavaju svakog tjedna, odnosno gotovo svakog dana. Ova sredstva stoga zaista su opravdana, a o tome nam govore i pokazatelji da u prvoj polovici godine imamo oko 25 posto više dolazaka i noćenja - rekao je Stričak.

'Potreban nam je pravi hotel'

Gradonačelnik Bosilj pritom je također zahvalio ministarstvu na financijskoj podršci.

- Ove je godine 45 tisuća eura dano direktno za organizaciju ovog Špancirfesta koji se promovira kao jedan od najpoznatijih festivala u Hrvatskoj, a za nas u kontinentlnom dijelu zemlje ovo je zasigurno najvažniji turistički događaj. Svi kapaciteti grada su svih deset dana festivala puni, a punimo i kapacitete okolnih županija. Pozivam stoga investitore da prepoznaju važnost kontinentalnog turizma i da se jave jer nama nužno treba jedan veliki pravi hotel u Varaždinu - istaknuo je.

'30% bolji promet'

Kako je pritom rekla ministrica Brnjac, ove godine je osigurano 520 tisuća eura za turističku promociju Varaždinske županije, što se odnosi i na Špancirfest.

- Kao i svake godine, festival je sve bolji i bolji. Turistički promet u Varaždinskoj županiji je, ako se ne varam, 30 posto bolji nego što je to bilo rekordne 2019. godine, što je u skladu sa strateškim smjernicama Vlade. Stoga, nastojit ćemo i dalje podržavati ovakva događanja - rekla je Brnjac.

Komentari