javni poziv

Foto - Ministrica Vučković u Varaždinskoj županiji, za poljoprivrednike 897.023 eura

Objavljeno: 18.03.2024. 15:39

Zadnja izmjena: 18.03.2024. 15:39

U prisustvu ministrice poljoprivrede Marije Vučković, Anđelko Stričak te pročelnik Dragutin Vincek predstavili su Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi Varaždinske županije za 2024. godinu.

Kao što je tom prigodom župan Stričak naglasio, poljoprivreda je za razvoj Varaždinske županije važna gospodarska grana. Dodao je kako su u županijskom proračunu sredstva su osigurana i za promociju, brendiranje i predstavljanje naših proizvoda kako na nacionalnim sajmovima, tako i na međunarodnima.

- Na području Varaždinske županije imamo 60.592 hektara poljoprivrednog zemljišta, te registrirano 7.692 OPG-a. Prema katastru prosječna veličina naših parcela iznosi 0,15 hektara. I upravo te male parcele jedan su od razloga zbog kojih Varaždinska županija nastoji pomoći poljoprivrednoj proizvodnji. Stoga svake godine raspisujemo Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi. Ove godine za tu namjenu u županijskom proračunu osigurano je gotovo 900.000 eura s ciljem da svi oni koji se jave na naš Poziv, nešto i dobiju - rekao je Stričak.

'Veseli nas interes'

Inače, ministrica poljoprivrede Marija Vučković svoj posjet Varaždinskoj županiji započela je predstavljanjem Programa razvoja sektora mljekarstva u Republici Hrvatskoj do 2030. godine te Akcijskog plana za provedbu tog Programa za razdoblje do 2025. godine.

- Ukupna sredstva za provedbu Programa razvoja sektora mljekarstva iznose 592,5 milijuna eura. Naš je cilj povećati gospodarski potencijal hrvatskog mljekarstva duž cijelog lanca, no najveći dio sredstava usmjeren je na jačanje primarne proizvodnje mlijeka, koja je osjetljiva i izložena izazovima. Veseli nas interes za mjeru obnove proizvodnog potencijala u sektoru mljekarstva - to znači da ima onih koji žele obnoviti svoj potencijal, povećati broj grla, uložiti i širiti proizvodnju - rekla je Vučković.

Komentari