dan grada rijeke

Foto - Miroslav Marković nazočio je svečanoj sjednici Grada Rijeke

Objavljeno: 15.06.2022. 08:50

Povodom Dana Grada i blagdana sv. Vida zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Gradskog vijeća grada Rijeke Ana Trošelj, a prigodnim govorima nazočnima su se obratili i gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović te riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić. Svečanost su uveličali i čestitkama za Dan grada Rijeke pridružili su se i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te ministar mora, prometa i infrastrukture, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Oleg Butković.

Marković je rekao kako Rijeka i Varaždin u budućnosti planiraju intenzivirati suradnju, naročito kada je riječ o razmjeni iskustava na svim razinama, a sve s ciljem daljnjeg razvoja obaju gradova.

U prigodnom glazbenom programu sudjelovao je balet HNK Ivana pl. Zajca te Kristina Kolar, nacionalna operna solistice HNK Ivana pl. Zajca, kao i dobitnici ovogodišnjih javnih priznanja Grada Rijeke - polaznice violine Glazbene udruge Aleksandra Jug Matić te solistice Vedrana Kutnjak Solomun i Antonija Babić, a uz pratnju tamburaškog orkestra KUD-a Zametski koren pod vodstvom Emila Mancea. Povodom Dana grada Rijeke, na Korzu i ispred HNK Ivana pl. Zajca tradicionalno je nastupila Gradska glazba Trsat, a na Korzu i Prve riječke mažoretkinje.

Komentari