Općina Maruševec

Foto - Misom i polaganjem vijenaca obilježen Dan pobjede i Dan branitelja u Maruševcu

Objavljeno: 06.08.2023. 10:44

Zadnja izmjena: 06.08.2023. 10:46

Svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama ratova i poraća u subotu je u Maruševcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 28. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja, izvijestili su iz te općine.

Počast poginulima odali su u brojni građani te predstavnici Općine, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Maruševec te Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora - podružnice Varaždinske županije.

Program obilježavanja započeo je svetom misom za sve branitelje u Župnoj crkvi Svetog Jurja koju je predvodio preč. Ivan Rak.  Potom je krenuo mimohod do spomenika uz Župnu crkvu, gdje su načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem zapalili svijeće uz položeni vijenac za sve poginule branitelje, zajedno s braniteljskim udrugama i vatrogascima.

Načelnik Općine Klapša naglasio je kako je vojno-redarstvena operacija „Oluja“ najsjajnija među bitkama hrvatske vojske, koja je u ta 84 sata pokazala zavidnu spremnost, dostojanstvo i nepokolebljivost, a da na tim temeljima danas živimo u  modernoj europskoj državi koju razvijamo sa sjajnim ljudima kojima je stalo do svoga kraja, do svoje domovine, navodi se u priopćenju.

 

Komentari