FOTO: Mještani Klenovnika veselicama i izložbama obilježavaju Dan općine

Objavljeno: 10.10.2015. 12:15

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 12:36

Foto: Nikola Kokotec

Povodom Dana općine Klenovnik u petak je u školskoj sportskoj dvorani održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj se načelnik Martin Oreški, nakon riječi dobrodošlice koje je uputio gostima i uzvanicima, osvrnuo na prošlogodišnje rezultate koji mještanima omogućavaju ugodan život...

Naime, iako je općina Klenovnik među najmanjima u Varaždinskoj županiji, lani je uspjela realizirati brojne projekte poput moderniziranja javne rasvjete, podsjeća općinski načelnik Martin Oreški.

- Ove godine slavimo 771. godišnjicu od prvog spominjanja Klanovnika i s time se itekako ponosimo. Osim javne rasvjete prošle smo godine uredili nogostupe i odvodnju otpadnih voda te uložili značajna sredstva u energetsku obnovu kuća. U tijeku su projekti uvođenja širokopojasnog interneta i DE-PARK, vezan uz aktivnosti na očuvanju tradicijske baštine pograničnog područja Republike Hrvatske i Slovenije – naglasio je Oreški.



Dodao je da je najprioritetniji projekt rekonstrukcija i opremanje vatrogasnog doma. Najavio je i asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Sve što članovi Općinskog vijeća poduzimaju na prostoru općine Klenovnik je na dobrobit svih mještana, izjavila je njegova predsjednica Sanda Golub.

- Općinsko vijeće na čelu s načelnikom trudi se donositi odluke i poduzimati mjere koje doprinose napretku općine Klenovnik. Naši vijećnici na provođenju projekata dobro i složno rade bez obzira na stranačko opredjeljenje – ustvrdila je Golub.

Među govornicima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća bio je i varaždinski župan Predrag Štromar koji je kazao da je općina Klenovnik ruralna sredina. No, istaknuo je kako ona nastoji imati sve što nalazimo u našim urbanim područjima.



- Općina Klenovnik lani je povukla dosta sredstava iz EU fondova i redovito aplicira na natječaje naših ministarstava. Zahvaljujući dobro promišljenim ulaganjima, mještani ostaju u Klenovniku jer ovdje za njih ima posla. Investira se i u bolnicu u kojoj za razliku od prethodnih godina sada ima i novog zapošljavanja – naglasio je Štromar.

Na njega se nadovezao ivanečki gradonačelnik i saborski zastupnik Milorad Batinić rekavši da Klenovnik sa svojim ciljevima i strategijom razvoja nimalo ne zaostaje za gradom koji mu je prvi susjed.

- Ova općina je mala površinom i po broju stanovnika, ali je ona dokazala da može samostalno egzistirati. Želim vam da nastavite ovako uspješno raditi i razmjenjivati ideje s mještanima – poručio je Batinić svojim domaćinima koji su uz predan rad i brojne reforme postigli i stabilnost punjenja proračuna.



Osim spomenutih,  svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su saborski zastupnik Mario Habek, zamjenik varaždinskog župana Alan Košić i drugi uzvanici za koje su prigodan kulturno – umjetnički program izveli članovi KUD-a Klenovnik koji ove godine obilježava 10. godišnjicu djelovanja.

Program obilježavanja Dana općine Klenovnik bit će nastavljen u subotu u 21 sat kada u šatoru nastupaju Podvinčani, a u nedjelju je organizirano proštenje uz šator, kestenijada i kušanje mošta te krušnih pripravaka.

Kakva je bila atmosfera na svećanoj sjednici Općinskog vijeća pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari