Općina Trnovec Bartolovečki

Foto - Mještani Trnovca gledali dokumentarni film 'Ivan Sokač – Život za Hrvatsku'

Objavljeno: 20.04.2024. 09:45

Zadnja izmjena: 20.04.2024. 09:45

Povodom proslave Dana Općine Trnovec Bartolovečki, u ovoj je općini priređen niz događanja. U prostorijama Sportskog centra NK Trnje Trnovec prikazan je dokumentarni film „Ivan Sokač – Život za Hrvatsku” koji govori o 104. brigadi, promicanju istine o Domovinskom ratu na ratištu Pakrac i Lipik, odnosno na zapadno slavonskom području.

Film traje 102 minute, a izradio ga je Klub varaždinskih branitelja koji je osnovan 2017. godine. Na filmu se radilo pet godina te je bio podložan postprodukcijama, rekao je predsjednik Kluba varaždinskih branitelja Vladimir Leskovar. Film je dobio pozitivno stručno mišljenje od strane Agencije za odgoj i obrazovanje, kao i potrebne dozvole od Ministarstva kulture i medija, te je, temeljem toga, dobivena suglasnost za prikazivanje filma u osnovnim i srednjim školama. Film je tako dosad prikazan u 50-ak gradova i općina. Podršku Klubu varaždinskih branitelja dala je i općinska načelnica Verica Vitković, pohvalivši dokumentarac „Ivan Sokač – Život za Hrvatsku”.

– Vrlo je važno istražiti, dokumentirati i potom prenositi istinu o Domovinskom ratu, posebno na mlade generacije. Učenici moraju znati što se točno događalo i koliku su žrtvu podnijeli naši branitelji, oni to zaslužuju. Moram istaknuti i dobru suradnju s našim udrugama, tako i s braniteljskim, s kojima surađujemo već niz godina – poručila je načelnica Vitković.

Komentari