'od vukovara do dubrovnika'

FOTO: MJESTO VELIKOG GUBITKA I POBJEDE Pume na proslavi 26. godine obrane općine Poličnik

Objavljeno: 03.01.2018. 13:17

Zadnja izmjena: 03.01.2018. 13:17

Prije ravno 26 godina - onoga dana kad je potpisano Sarajevsko primirje - JNA je s paravojskom krenula u osvajanje općine Poličnik, ne bi li tako iskoristila posljednju priliku da "legalno" ugrabi još neki komad teritorija.

Njima su se hrabro suprostavili hrvatski vojnici i obranili mjesto - što ova općina od tada obilježava svake godine. Na ovu proslavu pozvane su naše Pume, a razlog pozivanju je dvostruk. Kao prvo, gaje odlične odnose s tamošnjom Udrugom dragovoljaca Domovinskog rata.

11 poginulih Puma

A drugi je razlog puno tragičniji - u ožujku 1993. prilikom još jedne borbe na području općine Poličnik (Suhovare), poginulo je 11 Puma. U Poličniku se nalazi spomenik svim poginulima u obrani tog kraja - kao i brojnim civilnim žrtvama - a na popisu poginulih branitelja su i imena naših Puma.

- Ovo je samo još jedan dokaz one izreke da su se u Domovinskom ratu Varaždinci borili od Vukovara do Dubrovnika. - izjavio je za naš portal Anđelko Stričak, koji je zajedno s predstavnicima Puma došao na proslavu obljetnice na poziv načelnika općine i saborskog zastupnika Davora Lončara.

Komentari