GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE

Foto - Mladi šahisti na prijemu kod gradonačelnice Ratković

Objavljeno: 28.12.2021. 19:06

Zadnja izmjena: 28.12.2021. 19:10

Nakon što je muška šahovska ekipa Školskog sportskog društva „Tonimir” Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica ostvarila povijesni uspjeh na državnom školskom prvenstvu, osvojivši odlično 4. mjesto u konkurenciji 23 ekipe, gradonačelnica Dragica Ratković u utorak je upriličila prijem za članove ekipe i njihovog voditelja.

Za topličku ekipu koja je predstavljala Varaždinsku županiju, a na državno se prvenstvo plasirala osvojivši 1. mjesto na županijskom natjecanju, nastupili su Petar Križanić (kapetan), Petar Kanešić, Mislav Matkun, Luka Lončarić i Vedran Ljubić, predvođeni trenerom Željkom Matkunom.

– Osim šahovskih treninga, imali smo i razgovore o očekivanjima, a važan nam je bio i pristup natjecanjima. Već se na županijskom natjecanju vidjelo da sve dobro funkcionira, dečki su bili uvjerljivo prvi sa svim pobjedama i vrlo brzo je došlo državno natjecanje na kojem su sudjelovali pobjednici iz svih hrvatskih županija – rekao je Matkun.

Dodao je da ekipa na natjecanje otišla spremna, ali da je sve bilo vrlo neizvjesno.

– Krenulo je dobro, pobjeđivali smo one koje smo trebali pobijediti, a gubili smo tijesno od onih koji su objektivno jači. Samo finale je bilo zadnja partija protiv škole iz Koprivnice koja je objektivno jača. Međutim sva priprema i rad doveli su do toga da smo pobijedili favoriziranu ekipu i to je bilo naše finale. Kad smo vidjeli da smo četvrti bili smo sretni jer je cilj koji smo si postavili bio da uđemo među prvih deset – rekao je trener mladih šahista.

Ponosna na još jedan uspjeh mladih topličkih šahista je i gradonačelnica Varaždinskih toplica Dragica Ratković.

– Kad se sustavno radi, rezultat ne može izostati, a dokaz tome je i ovo 4. mjesto naše ekipe na državnom natjecanju iz šaha. To je još jedan značajan uspjeh koji nije došao preko noći, već nakon kontinuiranog rada, truda i odricanja učenika i njihovih roditelja, ali i trenera. Čestitam od srca na ovako velikom uspjehu kojim promoviraju i naš grad i našu županiju, a nadam se da će budućnost donijeti još takvih rezultata kojima nam ulijevaju nadu u bolje sutra – kazala je gradonačelnica Ratković i naglasila da je suradnja s topličkom osnovnom školom odlična te da će im Grad Varaždinske Toplice i dalje pružati potporu kad god to bude potrebno.

 

Komentari